MISTÄ SYNTYY TYÖN MERKITYKSELLISYYS?

Tiedätkö, mistä merkityksellisyyden tunne työssä syntyy? Jos et vielä tiedä, heittäydy dialogiin ja kysy. Töissä käydään nimittäin yhä enemmän muun kuin pelkän työn takia – ihmisten halu kehittää ja toteuttaa itseään on oleellinen osa nykytyöelämää. Työssä koettu suurempi tarkoitus ja merkityksellisyyden tunne eivät ainoastaan sitouta, vaan kohottavat onnellisuuttamme.

Työn merkityksellisyyden johtaminen kuuluu jokaisen johtajan agendalle. Työelämä on yhä oppimisintensiivisempää; luovuutta, uudistumiskykyä ja aloitteellisuutta vaativaa, jossa inspiraatio ja omistajuus ovat keskeisiä onnistumisen ajureita. Haastattelimme syksyllä 2017 johtajia ja vaikuttajia työn merkityksellisyydestä, johtamisesta, luottamuksesta ja ketteryydestä. Tutustu alla olevien videoiden avulla siihen, millaiset tekijät haastateltaviemme mielestä edesauttavat työn merkityksellisyyden tunteen syntymisessä.

ALF REHN, PROFESSORI
ETELÄ-TANSKAN YLIOPISTO

 

 

TIMO LAPPI
CEO, HELTTI

 

 

PASI NIITTYMÄKI
TALOUSJOHTAJA, TELIA

RIINA KIRMANEN
SENIOR VICE PRESIDENT, VAISALA

 

 

CARINA GEBER-TEIR
VIESTINTÄJOHTAJA, OP

 

 

SUSA NIKULA
EXECUTIVE VICE PRESIDENT, S-RYHMÄ

LATAA MERKITYKSELLISYYDEN TYÖKIRJA KÄYTTÖÖSI book-mockup

Työn merkityksellisyys on keskeinen tekijä työhyvinvoinnin ja motivaation kannalta. Itselleen merkittävä asia tem paisee mukaansa ja haastaa, etenkin silloin kun sitä tekemällä kokee pystyvänsä vaikuttamaan asioihin. 

Laatimamme merkityksellisyyden työkirjan tarkoitus on johdatella sinua merkityksellisyyden äärelle ja antaa työkaluja ja oivalluksia merkityksellisyyden kokemuksen vahvistamiseksi. 

 Lataa työkirja käyttöösi täyttämällä yhteystietosi alla olevalle lomakkeelle.